Picabonai

Lengva

Reviews

Ingredientai:

Porcijos:
Žiūrėti video receptą ČIA
Tešlai:
350ml šilto pieno
9g sausų mielių
550g miltų
1 kiaušinio
50ml aliejaus
1v.š. cukraus
1a.š. druskos
2v.š. aguonų
1a.š. česnako miltelių
1a.š. paprikos miltelių
100g riekelėmis pjaustytų alyvuogių
Kremui :
200g kreminio sūrio su žalumynais arba česnakais
1a.š. garstyčių grūdeliais
druskos pagal skonį

Instrukcijos

1.
Bandelių gamyba:
Pieną sumaišome su cukrumi ir mielėmis. Leidžiame mielėms užputoti, tada supilame aliejų ir praplaktą kiaušinį. Išmaišome. Tada sumaišome dubenyje likusius produktus, padarome “šulinėlį” ir supilame skystąją masę. Gerai išminkome. Pamiltuojame stalą ir ant jo suverčiame dar truputį lipnią tešlą, švelniai minkome, suformuojame rutulį ir dedame į švarų dubenį pakilti 30-40 minučių. Pridengiame plėvele arba rankšluosčiu. Pakilusią tešlą išverčiame ant lengvai pamiltuoto paviršiaus ir iškočiojame į 1cm storio lakštą. Lakštą patepame majonezu ir kečupu. Supjaustome kelių cm storio juostelėmis, barstome sūriu, dedame mėsyčių, konservuotų gėrybių, džiovintų žolelių ir ko tik širdis geidžia. Mūsų atveju vyko šaldytuvo valymas 🥰😅🍕. Tada susukame juosteles į bandeles, sudedame į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir vėl uždengus leidžiame kilti apie 30min. Tuo metu įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kai bandelės pakyla, kepame jas 20-25 minutes. Iškepus trumpam paliekame atvėsti, o tuo metu pasigaminame kremą.
Pažymėti kaip užbaigtą
2.
Kremo gamyba:
Kremą gerai išmaišome, ragaujame. Tepame ant lengvai pravėsusių “picabonų”. Puošiame dar trupučiu aguonomis, traškiais svogūnėliais ir žalumynais, derančiais prie picos, pvz: čiobreliais, raudonėliais.
Pažymėti kaip užbaigtą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *